Meningsmålingen utført av Opinion for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå viser at Aps oppslutning er nede på 18,9 prosent, en tilbakegang på 5 prosentpoeng fra desember. Det er blant de dårligste resultatene partiet noensinne har hatt på en meningsmåling.

– Dette er en veldig dramatisk tilbakegang for regjeringspartiene. Ap har mistet hver sjette velger siden forrige måling. Den eneste gode nyheten for Ap og Sp er at det er lenge til neste stortingsvalg, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til FriFagbevegelse.

Ved stortingsvalget i fjor fikk Ap 26,3 prosent av stemmene.

– Dette er en dårlig måling. Det er ikke unaturlig at vi som sitter med regjeringsansvar, straffes når folk rammes av historisk høye strømpriser og en ny smittebølge som dessverre har gitt nok en runde med inngripende tiltak, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til avisa.

Sp får på målingen en nedgang på 2,5 prosentpoeng til 9,4 prosent, men det er fremdeles er rødgrønt flertall. Det er imidlertid bare dersom man tar med MDG på 4,8 prosent (+1,8) og Rødt på 7,8 prosent (+1).

Les også: Kjerkol lover lettelser i koronatiltakene

Med en oppgang på 3,5 prosentpoeng blir Høyre landets største parti, med 26,6 prosents oppslutning på meningsmålingen.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (med endringer fra desember i parentes): Frp 12,8 (+1,7), SV 9,7 (+0,6), Venstre 4,2 (-0,6), Krf 2,8 (-0,3). Feilmarginen ligger mellom 1 og 3 prosentpoeng.