Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken har siden torsdag formiddag vært samlet til intense samtaler om et mulig regjeringssamarbeid. Klokken 15 fredag møtte de pressen.

Se klipp fra pressekonferansen øverst i saken.

– Budskapet er kort. Sonderingene begynte i går. De har vi hatt glede av, det har vært gode samtaler, og vi kommer til å fortsette de samtalene mandag, sier Gahr Støre til den oppmøtte pressen.

– Hvorfor tar dere en pause nå?

– Fordi nå er det helg, svarte Vedum, som la til at lørdag er det flere offisielle avslutninger på Stortinget. Han sier også at det har vært seriøse samtaler de siste par døgnene, og at de skal fortsette med dette mandag.

– Vi har hatt åpne, tillitsfulle samtaler, sier Lysbakken.

– Det har vært en god runde. Jeg forstår at dere har mange spørsmål, men det er for tidlig å svare på de nå, legger SV-lederen til.

Et kjernespørsmål i samtalene er nettopp hvem som skal sitte i regjering sammen. Støre har sagt at han har et klart ønske om en flertallsregjering med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, mens Sp-leder Vedum har stått fast på at han foretrekker en Ap/Sp-regjering der SV ikke er med. Men han har aldri lukket døra helt for SV.

Selve samtalene har foregått i dyp hemmelighet, og lite har lekket ut fra møterommene.

I tillegg til partilederne har parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp, SV-nestleder Kirsti Bergstø og Ap-nestleder Hadia Tajik i sonderingene. Partiene har også hatt en rekke rådgivere på plass på hotellet for å bistå.