RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regn, flom og lynnedslag

Foto: Ina Rosenberg Stavrum (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Regnbygene trekker over hele Norge i helgen. Enkelte steder varsles det om flom. Les helgens værvarsel her.

Storm har varslet om flom på Sør- og Østlandet fredag til søndag.

Øker faren for skred
- Det forventes å komme flom i både mindre og større vassdrag, sier meteorolog Roar Teigen i Storm Geo.

I de elvene Skienselva, Drammenselva, Gudbrandsdalslågen og Glomma ventes det at vannføringen vil øke de nærmeste dagene.

Norges vassdrags- og energidirektorat opplyser at store nedbørsmengder medfører sterk økt fare for løsmasseskred, spesielt i terreng med bratte skråninger, langs bekker og elveløp med stor vannføring.

Og store nedbørsmengder blir det.

- Vi venter regnbyger over hele Sør-Norge, som gradvis beveger seg oppover mot Nordland og omsider når Troms og Finnmark på søndag, sier meteorologen.

Lynnedslag
Han opplyser om lokalt kraftige regnbyger og fare for lynnedslag i Sør-Norge. Nedbøren trekker innover Nordland på lørdag og videre til Troms og Finnmark i løpet av helgen, opplyser Storm Geo.

Ifølge Met er det i helga ventet opp mot 100 millimeter nedbør, ifølge NRK er dette omtrent like mye nedbør på to dager, som en forventer på en måned.
Les: Varsler flom på Sør- og Østlandet i helga

Makstemperaturen i helgen ligger mellom 18 og 25 grader i Sør- og Midt-Norge, og det vil sannsynligvis også stige i Troms og Finnmark utover helgen.

Yr meldes det at solen titter frem på Østlandet igjen på søndag morgen, ellers ser det ut til at prognosene er de samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere