RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CHRIS HELGREN (Reuters)

Regner med å tilbringe et år på ambassaden

Sist oppdatert:
Julian Assange har et lite rom, en tredemølle og en sollampe, forteller faren til WikiLeaks-grunnleggeren.

Sydney (NTB-AFP): WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assanges far sier at sønnen regner med å tilbringe så mye som et år på den ecuadorianske ambassaden i London.

John Shipton, som er Assanges biologiske far, sier i et intervju med nyhetsbyrået AFP at han snakker med sønnen regelmessig.

- Han er i et lite rom, og der har han en tredemølle og en sollampe, sier Shipton.

Assange fikk innvilget politisk asyl i Ecuador, men vil bli pågrepet av britisk politi dersom han forsøker å flykte til Sør-Amerika fra den ecuadorianske ambassaden i London hvor han har oppholdt seg siden juni i år.

Australieren er ettersøkt i Sverige for seksuelt overgrep mot to kvinner og frykter at han vil bli utlevert til USA dersom han reiser til Sverige for å bli avhørt av politiet. I USA risikerer han å bli rettsforfulgt for å ha offentliggjort en stor mengde hemmelighetsstemplede dokumenter gjennom WikiLeaks.

41-åringen tar framtiden med sinnsro, ifølge faren. Og det til tross for at han sier at han risikerer å tilbringe tolv måneder i samme situasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere