RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regningen for terrorsaken nærmer seg 200 millioner

Trondheim (NTB): De samlede utgiftene etter terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik er oppe i 193,4 millioner kroner. Fortsatt er ikke alle salærkravene levert inn.

Beløpet presenteres likevel som et sluttregnskap for terrorsaken som gikk for Oslo tingrett i vår og sommer, skriver Adresseavisen. Halvparten av beløpet er tingrettens utgifter til den praktiske gjennomføringen av saken.

- Det er brukt 96,9 millioner av en bevilgning fra Stortinget på 100,2 millioner kroner. Nå ser vi at utgiftene til slutt ble i tråd med våre forhåndsberegninger, sier avdelingsdirektør Jann Ola Berget i Domstoladministrasjonen (DA).

Han mener mange av utgiftene gir en styrking av domstolene som strekker seg ut over den ene saken.

- Utbygging av en ny, stor rettssal i Oslo tinghus var det et behov for uavhengig av 22. juli-saken. I tillegg er IKT-infrastrukturen oppgradert både i Oslo tinghus og domstolene som fikk overført TV-bilder fra rettssaken, sier Berget.

Den andre halvparten av sluttsummen er salær til forsvarere og bistandsadvokater, tolker, sakkyndige og andre utgifter knyttet til fornærmede og vitner i saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere