RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reis først på nettet

Sist oppdatert:
Forberedelser kan være nøkkelen til en vellykket ferie. Et godt sted å begynne er disse nettstedene.

(SIDE2): Grundige undersøkelser før enhver ferietur bør være en del av planleggingen. For mye informasjon kan allikevel gjøre reisen vondt verre og drepe gleden over å oppleve noe nytt. Så ikke la ferien bli en eksamensoppgave, men sjekk bare ut noen passende nettsider.

De beste turene inneholder bare positive overraskelser. Uten forberedelser er sjansene store for at du også kan oppleve noen av den negative sorten. Her er noen nettsider som kan hjelpe deg litt på vei.

Offisielle sider

Hver by og svært mange destinasjoner har offisielle sider på nettet. Her ligger det som regel turistinformasjon og relevante lenker for besøkende. Noen sider er mer innholdsrike enn andre, men dette er en fin måte å få et førsteinntrykk av plassen du skal til.

For å finne de aktuelle sidene kan det være lurt å bruke søkemotorer som Google og norske Kvasir .

Utenriks

For å være på den sikre siden kan det være lurt å først gå inn på sidene til Utenriksdepartementet. På deres nye Landsider er det Utenriksminister Jonas Gahr Støre som ønsker velkommen.

«Utenrikstjenesten kan gi omfattende og god informasjon om situasjonen i enkeltland. Jeg vil likevel understreke at det er den enkelte reisendes ansvar å vurdere selv hvorvidt et reisemål er forsvarlig, og det er også den enkelte som må ta de nødvendige forholdsregler», presiserer han.

Etterspørselen etter denne type informasjon øker i takt med at nordmenn reiser mer enn noen gang. Dette har departementet tatt til etterretning og laget en nettside som skal være brukervennlig for alle reisende.

CIA World Factbook

For en mer inngående beskrivelse av det landet du skal reise til, kan faktaene til Central Intelligence Agency (CIA) være til store nytte. Dette er kanskje ikke plassen å få inspirasjon til reisen, men her får man de essensielle opplysningene.

Litt «tøft» er det jo å kunne referere til disse sidene når landet skal kommenteres – både før og etter turen.

Vaksiner

Er du litt usikker på din egen helsetilstand eller hvilke vaksiner som gjelder i forskjellige land er det nettsidene til Nasjonalt folkehelseinstitutt som gjelder. Informasjonen på disse sidene er først og fremst ment som et hjelpemiddel for individuell vurdering.

Her får man uansett oversikten over vanlige reisevaksiner og anbefalinger i forhold til Europa, Afrika, Midtøsten, Øvrige Asia og Oseania, Sør- og Mellom-Amerika og Karibia.

Råd på veien

Andre reisende kan kanskje være den beste kilden til gode reiseråd eller - tips. TripAdvisor.com og VirtualTurist.com gir deg den «ærlige» sannheten. Her finnes det tusenvis av kritiske innlegg både i den ene og den andre retningen. Attraksjoner, hotell og restauranter får gjerne gjennomgå, slik at du kan spares for de samme bomturene.

En reiseguide i bokform er alltid godt å ha med seg. En del av aktørene på markedet har også en del informasjon på sine nettsider.

Lonely Planet har blitt et fast reisefølge for svært mange, og da særlig for ryggsekkturister. På nett er de også ganske nyttig, men da i et begrenset omfang. De høydepunktene som her fremheves er fin måte å finne frem til nettopp din drømmereise.

Fodor's er en annen klassiker på reisebokfronten. De har på en god måte kommet inn til beinet av den overflod av informasjon som finnes om ulike reisemål. Fodors.com fokuserer også mer på aktiviteter enn de forskjellige områdene du kan besøke.

For de yngre kan LetsGo.com være midt i blinken, for her kommer man langt selv med et trangt budsjett. Her har man også tatt i bruk blogger fra forskjellige deler av verden på en aktiv måte. Her er det ofte fastboende som gir tips og råd om byen eller landet du kunne tenke deg å besøke.

Skal du til en storby av format kan TimeOut.com hjelpe deg med det meste. Magasinet profilerer over 140 byer rundt om i verden. Få urbane aktiviteter mangler i papirutgavene og noen godbiter finnes også på nett.

Les også: På reisefot foran skjermen

Flere reisesaker finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere