Gå til sidens hovedinnhold

- Reis gjerne til Somalia, og kom ikke tilbake

Mulla Krekar mener det norske samfunnet er best i Europa. Men nå vil han flytte til Somalia. Det er Siv Jensen glad for.

Onsdag møter mulla Krekar i Oslo tingrett, tiltalt for drapstrusler mot blant andre Erna Solberg.

Dagen før rettssaken lot Krekar seg intervjue av norsk presse for første gang på over to år, og det var Viggo Johansen fra NRK som gjorde intervjuet.

På spørsmål om Krekar fortsatt står for uttalelsene om Erna Solberg, svarer han følgende:

- Jeg angrer ikke på dikt jeg skrev for 30 år siden, ikke taler jeg har holdt for 20 år siden og heller ikke på uttalelser jeg kom med for 20 måneder siden.

Dersom Krekar blir dømt risikerer han 15 års fengsel.

- Carl I. Hagen truet meg
Krekar mener han har blitt truet på livet, og viser blant annet til skuddene mot leiligheten hans i Oslo.

- Da Carl I. Hagen uttalte seg offentlig sa han at mulla Krekar er en terrorist. Er ikke det å bli betraktet som en trussel? Det kunne ha ført til at en av partifellene hans kunne kommet til meg og drept meg, sier Krekar til NRK.

Krekar sier han har sluttet å gå ut fordi han frykter for sin egen sikkerhet.

Fratatt alle rettigheter
Mulla Krekar er utvist fra Norge og er fratatt alle borgerlige rettigheter. Han har bodd i Norge i 20 år og har fire barn.

- Vesten er fortsatt i krig mot islam og våre verdier, og Norge er en del av Vesten. Jeg er ikke mot Vesten, det er Vesten som er mot oss, sier han til NRK, og fortsetter:

- Jeg ser ikke noe negativt ved det norske samfunnet. Det er politikken og politikere og medier jeg kritiserer. Det norske samfunnet er det beste i hele Europa. Nordmenn som sympatiserer med meg er i større antall enn dem som kritiserer meg i media, sier Krekar.

Vil reise til Somalia
Krekar avslører overfor NRK at han ønsker å reise til Somalia.

- Hadde jeg hatt et samfunn, ville jeg reist i morgen. Jeg håper jeg kan reise til Somalia og lære dem arabisk språk. Jeg vil reise med frihet, med stolthet og verdighet, ikke fordi jeg skal fengsles for noe, sier han.

Krekar vil ikke reise tilbake til Irak, og sier han fortsatt frykter drap, fengsel og tortur.

Jensen: - God tur!
Dette er Frp-leder Siv Jensens kommentar til en eventuell reise til Somalia:

- Jeg ønsker Krekar en riktig god tur, reis gjerne til Somalia og kom ikke tilbake.

I en oppfølgende Twitter-melding, skriver Jensen: «Til Krekar: Det er mindre viktig om du drar til Irak eller Somalia. Men kjøp enveisbillett er du grei!»

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken