Hossein Ahmed Mayamuud bor i Svelgen i Sogn og Fjordane. Han har 22 barn og nå ønsker han at 11 av disse skal hentes til Norge.

- Det vanskeligste med å komme til Norge er savnet etter familien. De oppholder seg nå i Addis Abeba uten oppholdstillatelse. De bor hemmelig og kan ikke leve et ordentlig liv der. Ikke har de penger, og med 11 barn er det en svært vanskelig situasjon. Jeg håper de kommer til Norge snart, fordi jeg savner dem mye, sier Hossein Ahmed Mayamuud til Firdaposten.

Les også: Vil hente 11 barn og én av sine koner til Norge

I tillegg til mange av Nettavisens lesere, reagerer også Per Sandberg (Frp) kraftig på denne spesielle familiegjenforeningssaken.

Og lederen i justiskomiteen trekker også en omvendt parallell til saken om asylbarna, som mange har ønsket skal få være i Norge.

Engasjerer seg

- Det må da være dramatisk for disse barna å rive opp sine røtter.

Dette er en sak som virkelig engasjerer Sandberg.

- Frp mener at når det kommer til familiegjenforening, så bør man bli der man samlet har størst tilhørighet.

Han reagerer også sterkt på at UDI antyder at skilsmisse kan være en løsning i denne saken.

- Her har vi en enslig kvinne som sitter igjen med ti barn. Og så gir UDI en oppskrift på gjenforening i artikkelen som jeg reagerer sterkt på.

DNA-test

Og hvis det skulle bli slik at familien tar turen fra Etiopia og får bli i Norge, så stiller Sandberg et klinkende klart krav:

- Da skal alle DNA-testes, så vi kan være sikre på deres tilhørighet til denne faren.