Reisebrev: Ibiza

Ibiza er ikke bare party og dop, skriver en av våre lesere om sydenøya.

Ibiza er ikke bare party og dop, skriver en av våre lesere om sydenøya. Foto: Badruddeen Naseem (Creative Commons)

Yngvar Pedersen har sendt inn reisebrev fra sin ferie på Ibiza.

30.05.12 11:16

Vil du få ditt reisebrev på trykk, send oss en mail

I sommer var vi en tur på Ibiza. Vi reiste med Norwegian som hadde direktefly fra Gardermoen og som hadde hotellavtale med Travel Link. 14 dager i juli for to personer kom på litt over 11.000 kroner.

Ibiza har fått et litt frynset rykte som et partysted for ungdom med alkohol og dop, men øya har jo så mye mer. Øya har vakker natur. Den har hyggelige mennesker. Man kan gå i butikker uten at man blir overfalt av salgsgale kjøpmenn. Det er som å rusle i en norsk butikk - man kan se på ting og spørre etter hjelp om man ønsker det. Og prisene er jo så langt mye lavere enn i Norge. Det er noe helt annet å vandre i en butikk på Ibiza enn å gjøre det samme på Gran Canaria eller Tenerife hvor man blir overfalt med "Special prize for you" for klær som overhode ikke passer.

LUKSUS I SYDEN - IBIZA

I San Antonio kan man rusle langs strandpromenaden og se strender så langt man kan se, man kan sette seg på en utendørsrestaurant og ta en cola, en øl eller hva man vil, og man betjenes stort sett av hyggelige og velvillige kelnere. Maten man får er god, og klimaet er fint - varmt og godt. I partygatene i downtown er det liv og røre og høyt lydnivå, men det er ikke noe problem å finne rolige steder.

10 minutter utafor sentrum er det fine viker med hoteller som passer for voksne folk.
Calo des Moro er en slik strand. I juli var det ganske fullt, men det var alltid plass til noen flere, og det virket som om det var lite kriminalitet. På Tenerife rundt juletider blir man advart.
I mai og september er det mindre trafikk på Ibiza, og det er ikke riktig så varmt, så det er nok den beste tida å dra dit.

FANTASTISKE REISER 2011

San Antonio har også et av de fineste diskotekene - Es paradis - formet som en pyramide og med stil innvendig. Her går du ikke i sæggebukse. Ibiza har jo sin musikkstil, og den kan man jo like eller ikke like, men den varierer, irske puber fins det også med irsk musikk.

St. Eulalia er et roligere sted med fine strender, og mye engelske turister, Utenfor St. Eualalia i Punta Arabi er det en dag i uka hippiemarked, og er du heldig finner du en Bob Dylan-kloning som spiller gitar og synger. Masse telt med hvite klær og duker og masse annet kan du kjøpe der.
Det går busser på kryss og tvers, og man kan velge og vrake i strender, eller kanskje man finner sin stamstrand, som vi fant - Calo des Moro.
Ibiza by med sin borg er også et sted å besøke med mange små butikker og spise- og drikkesteder, og fin havn og utesteder.
Selv om Ibiza etter engelske tv-reportasjer fikk et dårlig rykte, er det et sted hvor vanlige voksne folk kan trives, og det er en vakker øy med hyggelige mennesker. Av norske kjendiser som har bodd der er Ferdinand Finne.

Så hvorfor ikke ta en tur dit istedenfor de mer vanlige stedene som de kanariske øyer og lignende.

Få gode råd, tips og inspirasjon til reisen:
BESTILL ABONNEMENT PÅ REISER & FERIE

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.