RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reiseekspert: La barna få reise i skoletiden

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Reiseekspert Jens A. Riisnæs synes det er synd om barn ikke får mulighet til å reise på ferie utenom skoleplanen. Barn lærer mye av å reise, mener han.

Skolebarn i Norge har fri 175 dager i året. Likevel velger foreldre å ta barna ut av skolen for å reise på ferie mens barna skulle ha vært på skolen. Dette har ført til at skoler har begynt å stramme inn på reglene, noe som har skapt debatt og sinne blant foreldre, skriver Dagsavisen.

Den profilerte reiseeksperten Jens A. Riisnæs mener det er feil å stramme inn. Reising er noe av det mest positive man kan investere i, mener han.

- Reisen er en forutsetning for å videreutvikle et demokratisk samfunn. Det å ha sett og møtt mennesker, og sett dem inn i hvitøyet, sier Riisnæs.

Lise Fosse, som har jobbet med reiseliv i NRK i over 40 år, er også skeptisk til å stramme inn på muligheten for å ta barna ut av skolen.

- Barn lærer mye av å reise, selv om det ikke står i pensumbøkene. En ferie er både samfunnsfag, naturfag, arkitektur, regning og historie i én og samme ting. Foreldrene må sørge for at barna ikke blir hengende igjen i skolearbeidet, og sørge for at de får gjort skolearbeid og levert oppgaver. I dagens internettsamfunn behøver ikke det være vanskelig, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere