RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reiseguru: - Fly mindre

En av redaktørene bak serien med reisehåndboker fra Rough Guides prøver å oppfordre folk til å fly mindre.

(SIDE2): Forfatter Mark Ellingham lever av at folk reiser verden rundt med en av bøkene hans i bagasjen. Nå vil han allikevel at folk skal fly mindre.

- Vi har et ansvar for å gjøre folk oppmerksomme på klimaforandringer, slik at folk får et litt mindre hverdagslig forhold til det å fly, sier Ellingham til den britiske avisen The Guardian.

Ellingham har også fått med seg en konkurrent i jobben med å påvirke folks reisevaner. En av grunnleggerne av Lonely Planet, Tony Wheeler, har også tatt initiativ til sett i gang en rekke tiltak for renere reiser.

Bokserien Rough Guides er rettet mot globetrottere som reiser litt utenfor chartermålene. Det samme gjelder for guidene som Lonely Planet gir ut.

Fra nå av vil reiseguidene blant annet inneholde advarsler om hva som skjer ved store klimautslipp, og reisende vil bli oppfordret til å ta lange ferier isteden for korte storbyferier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere