Gå til sidens hovedinnhold

Reiseselskapene jobber med å få kontakt med nordmenn på Sri Lanka

Tre danske statsborgere er drept.

Sri Lankas hovedstad Colombo ble 1. påskedag rammet av en rekke eksplosjoner mot hoteller og kirker i byen.

Landets forsvarsminister Ruwan Wijewardene sier i en uttalelse at angrepene er terrorisme utført av religiøse ekstremister, og at de har identifisert de skyldige.

BAKGRUNN: Minst 150 drept i kirke- og hotellangrep

Det danske utenriksdepartementet melder søndag kveld at tre danske statsborgere er bekreftet drept i angrepet.

Det skal være om lag 400 nordmenn som har registrert til UD at de befinner seg på Sri Lanka.

Jobber med å kontakte nordmenn

- Den norske ambassaden i Colombo arbeider for å få klarhet i om nordmenn er rammet i forbindelse med eksplosjonene på Sri Lanka, sier Utenriksdepartementets pressetalsperson Per Bardalen Wiggen til NTB.

Srilankiske myndigheter har innført portforbud i hele landet med umiddelbar virkning, til klokken 06.00 mandag morgen, lokal tid. Hvorvidt det rammer de norske turistene i landet, er foreløpig uklart.

Se video av en av eksplosjonene:

Nettavisen har vært i kontakt med ulike reiseselskap som opererer i Sri Lanka.

16 norske gjester fra Ving

Ving har 16 norske gjester på Sri Lanka. Reiseselskapet jobber nå med å forsikre seg om at deres gjester etter forholdene har det bra.

- Vi forholder oss alltid til UD og UDs råd. Vi har sendt ut SMS til gjestene våre som er der nede og bedt dem om å følge med på beskjeder fra lokale myndigheter, og bedt dem unngå store fellesarealer og større plasser og generelt ta forholdsregler, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff til Nettavisen.

De fleste av Vings gjester i Sri Lanka skal etter planen hjem til Norge den kommende uken.

- Alt er vel

TUI har to norske gjester på Sri Lanka.

- Vi har hatt kontakt med de norske, og alt er vel. Hotellet de bor på er cirka halvannen time unna Colombo med bil, så det er et godt stykke unna, sier kommunikasjonsansvarlig i TUI, Nora Aspengren, til Nettavisen.

Også Apollo har to norske gjester i landet. De befinner seg i Hikkaduwa, helt sør på øya, omtrent to timer fra hovedstaden Colombo.

- Det siste jeg fikk vite er at vi har vært i kontakt med hotellet, som kan bekrefte at gjestene har det fint. Vi tar en ringerunde for å dobbeltsjekke og få direkte bekreftelser, sier Beatriz Rivera i Apollo til Nettavisen.

Høysesongen for charterturister på Sri Lanka varer fra november til mars, og således er det færre nordmenn på ferie i øynasjonen akkurat nå.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken