Reisetips til 1000

Her har du 1000 severdigheter på en og samme nettside. Norge har fått tildelt seks av dem.

08.05.06 08:42

Akershus Slott, Bryggene i Bergen, de norske fjordene, Nasjonalgalleriet, Spitsbergen på Svalbard og Stavkirkene er attraksjoner som har kommet i dette gode selskap.

Howard Hillman har nemlig samlet sammen de tusen vidundre han synes bør få plass på Hillmanwonders. Et godt utgangspunkt for de som har gått tom for gode ideer til neste feriereise: www.hillmanwonders.com

Hillman er en gammel reiseskribent og har brukt mange av sine erfaringer til å samle de beste turistattraksjoner i hele verden. Nettsiden er inspirert av listen over verdens syv underverker, skriver danske BT.

Les også: Stem på verdens underverk

Øverst på Hillmans liste rager pyramidene i Giza. De 4600 år gamle bygningene i Egypt er tett etterfulgt av den kinesiske mur og Taj Mahal i India.

Det er bare de første hundre attraksjonene som er listet opp på denne siden, mens de 900 andre bare er nevnt under det land de hører hjemme.

På denne listen finner vi de norske fjordene på en 31. plass. Vi slår dermed store attraksjoner som kanalene i Venezia, Mecca, Mount Everest, Pompeii, Stonehenge, Niagra-fallene og Eiffeltårnet. Ikke rart Hurtigruten stadig får nye gjester.

Her er Hillmans syv nye underverker:

1. Pyramidene i Giza, Egypt

2. Den kinesiske mur, Kina

3. Taj Mahal, India

4. Serengeti, Tanzania

5. Galapagos, Ecuador

6. Grand Canyon, USA

7. Machu Picchu, Peru

Flere reisesaker finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.