*Nettavisen* Nyheter.

Reitan lanserer tre ICA-løsninger

Oslo (NTB): Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan mener ICA har flere valgmuligheter etter bruddet med NorgesGruppen. Ett av den er å samarbeide med Rema 1000.

Rema 1000-lederen sier til Finansavisen at han er glad for at Konkurransetilsynet satte foten ned for avtalen mellom NorgesGruppen og ICA. Han mener ICA nå har tre reelle alternativer:

- De kan finne en bedre måte å tjene penger på. Det ville være det beste og det bør absolutt være mulig på en årlig omsetning på 15 milliarder kroner. De har jo tross alt Nordens største detaljist i ryggen. Eller så kan de velge å gå til Coop eller oss, sier Reitan til Finansavisen.

På tampen av fjoråret sto Reitan selv klar til å samarbeide med Coop som et svar på ICAs planlagte avtale med NorgesGruppen. Nå har Rema-sjefen få problemer hvis ICA skulle velge å henvende seg til nettopp Coop.

- Jeg synes det er helt greit, men vi kommer nok til å fortelle dem at vår løsning er mye bedre, sier han.

Analytiker Stefan Nelson i SEB tror ikke Rema 1000 er med i ICA-planene. I tillegg til Coop-alternativet, tror han at ICA vil vurdere å enten stenge ned Nord-Norge og fokusere på Oslo-regionen. Det siste valget vil være å stenge ned eller selge alt. Han er dog usikker på hva utfallet blir. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.