*Nettavisen* Nyheter.

Reitan vil stoppe Ica-avtale med NorgesGruppen

Oslo (NTB): Avtalen mellom Ica og NorgesGruppen vil gå kraftig ut over leverandørene og forbrukerne, mener Rema-sjef Ole Robert Reitan.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å stoppe den avtalen. Den vil gi NorgesGruppen kontroll over 50 prosent av markedet og ødelegge konkurransen fullstendig, sier Reitan til VG.

Ica har de siste årene halvert antall butikker, mistet halve sin markedsandel og tapt flere milliarder kroner. Nå ser de over fiendens linjer for å få skuta på rett kjøl.

Mandag ble det kjent at Ica har inngått avtale med konkurrenten NorgesGruppen om innkjøp og distribusjon. Avtalen innebærer at Ica vil kutte innkjøpsavdelingen og distribusjon av sine varer, og overlate dette til NorgesGruppen

Rema-sjefen innrømmer at de selv har forsøkt å få den samme avtalen med Ica.

- Ut fra en markedssituasjon ville det vært helt greit om Coop eller Rema hadde fått avtalen med Ica. Da hadde enten Coop eller vi blitt omtrent like store som NorgesGruppen. Når det er NorgesGruppen som får avtalen, betyr det at vi får en gigant som vil gi en uholdbar situasjon og som vil ødelegge konkurransen fullstendig, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.