RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reiten presset på

Sist oppdatert:
Eivind Reiten skal ha presset Helge Lund.
Hydro-sjef Eivind Reiten skal ha presset sin StatoilHydro-kollega til å annonsere Libya-avtalen allerede på mandag.

Konsernsjef Helge Lund ville vente til tirsdag med å fortelle om Hydros avtale med Libya, skriver Dagens Næringsliv. Men Eivind Reiten insisterte på at den ble offentliggjort samme dag som sammenslåingen var et faktum.

Lund ville feire før han hentet frem gamle skjeletter fra skapet. Libya-alarmen gikk i Statoil allerede før helgen. Ledelsen diskuterte hvordan dette skulle håndteres, og det skal ha vært Eivind Reiten som presset på at informasjonen måtte ut så fort som mulig.

Fusjonen skulle være en festens dag. Den hadde vært planlagt i lang tid. Men Reiten mente at Libya-affæren måtte ut allerede på festens dag. Årsaken var at Statoil hadde gjort så stort nummer av saken etter selskapet hadde fått kjennskap til den. Hydro ville at Statoil skulle stikke hull på boblen før media fikk snusen i den, siden affæren hadde blitt så sensitiv i Statoil-systemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere