RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal fortsetter som VIF-trener

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Kjetil Rekdal fortsetter som trener i Vålerenga fotball. Beslutningen tok han etter et møte med spillerne før treninga mandag. Han har hele spillergruppa bak seg. Se intervjuer med Rekdal, Solstad og Hovi på VIF TV.

- Utblåsningen etter 1-2-tapet mot Fredrikstad var nødvendig, sa Rekdal foran et tallrikt pressekorps i sola utenfor Vallhall ved lunsjtider. Før det hadde han gjennomført en kampanalyse med laget, et møte med spillergruppa og klubbens administrative ledelse.
- Jeg måtte provosere fram en reaksjon, for det kan ikke fortsette slik som nå, sier Rekdal til vif.no.

Forandringer
Men det vil bli forandringer, om ikke dramatiske.
- Jeg skal bli mer tydelig på treningsfeltet, og overfor hver enkelt spiller. Det skal bli mere "vi" men mer styrt av "I" , sa Rekdal, som nå håper og tror at ord også blir til handlinger ute på banen.
Alt snakk om seriegull blir lagt til side, nå handler det om å få laget til å presetere, og å vinne kamper. Rekdal initierer en nødvendig snuoperasjon etter en svak sesongstart med kun en seier og tre strake bortetap.
- Vi skal i fellesskap jobbe oss ut av sompa vi har havnet i, sier Rekdal.

Klarere oppgaver
- Spillerne må få klarere oppgaver på banen og oppgaver å jobbe med på treningene, sier han og gleder seg til den kommende matchen mot serieleder Lillestrøm fredag.
- Vi har nok trodd at vi er bedre enn vi er, og det har så langt gått galt i en rekke kamper, sier Rekdal som har bestemt for ikke å levere inn sin avskjedssøknad, slik han truet med i garderoben etter kampen mot Fredrikstad.
- Spillerne har forstått problemet, og erkjenner at de ikke har prestert godt nok.
- Alle vet hvordan dette yrket er, enten forsvinner treneren, eller så skjer det noe med spillergruppen, sier han.

Drar lasset sammen
- Vi hadde et greit på møte idag tidlig, og ble enige om å dra lasset videre sammen. Det er fra spilllerne utrykt tillit til den jobben trenerteamet gjør, sier administrerende direktør Geir P. Solstad til vif.no
- Framover ønsker Kjetil som trener å bli mer synlig og det hilser jeg velkommen. Ut over det vil det alltid være den jobben trenerne og spillerne gjør sammen som avgjør resulatetene.
- Jeg har forståelse for Kjetils reaksjon, sjøl om jeg synes hans vinkling var litt overraskende.
- Nå har vi har brukt dagen idag til å snu dette til noe positivt som vi håper skal hjelpe oss framover, sier Solstad.

Se også VIF TV for kommentarer fra Rekdal, administrerende direktør Geir Solstad og Tom Henning Hovi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere