RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal trakk seg

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Kjetil Rekdal (36) trakk seg mandag kveld som Vålerenga-trener, etter en sesong med veldig varierende resultater.

Rekdal informerte hovedstyret under ettermiddagens ordinære styremøte at han ønsket å fratre stillingen som hovedtrener i Vålerenga med umiddelbar virkning.

- På bakgrunn av denne sesongens resultater, som jeg som trener også har ansvar for, har jeg valgt å fratre som trener for Vålerenga. Jeg håper det betyr at Vålerenga kan avslutte sesongen på en respektabel måte, sa Rekdal på mandagens pressekonferanse.

Bestemte seg lørdag
Det var etter lørdagens cup-exit mot at Rekdal tok avgjørelsen om at en epoke i Vålerenga hadde nådd slutten.

- Som trener har jeg ansvar for prestasjonene på banen, og mot Fredrikstad presterte vi ikke. Jeg håper at min beslutning er med på å frigjøre noen krefter i klubben og positivitet som kan være med på å heve klubben opp på et respektabelt nivå igjen, forklarer han.

Rekdal har nå bestemt seg for å ta en velfortjent ferie før han eventuelt vurderer hva fremtiden bringer.

- Jeg har nesten ikke hatt ferie på seks år, og ser fram til noen dager uten å tenke på neste trening eller laguttak. Jeg skal bruke tiden men barna mine og rett og slett ha fri, sier han.

Stolt
Med cupgull, seriesølv og seriegull er Rekdal den nest mest meritterte treneren i klubbens historie.

- Vi rykket opp med en klubb som var konkurs og vant cupgull før vi vant serien i fjor. Jeg forlater nå en veldrevet og god klubb, som er godt rustet for fremtiden. Det er jeg stolt av.

- Jeg tror dette er en meget godt gjennomtenkt avgjørelse fra min side. Jeg har følt en enorm tillit her i klubben, fra styret, administrasjonen og spillerne, og jeg drar herfra med et bankende varmt hjerte for denne klubben. Jeg ønsker alle involverte i klubben lykke til videre, avslutter Rekdal.

Styreleder Odd Skarheim var full av lovord for den avgåtte treneren.

- Dette er en trist dag, men samtidig en bra dag. Vi skilles som venner, og Rekdal er en av de største i historien her i Vålerenga. Han er en fantastisk vinnertype som vil gå inn i historien som en av de aller største i klubbens historie. Vi ønsker å tilby han livslangt medlemsskap i klubben, sier Skarheim.

- Rekdals stilling har ikke vært noe tema for oss. Vi har faste styremøter hver måned, der et punkt er sportslig status. I dag informerte Kjetil oss om at han trekker seg. Det viser storhet at han kommer til oss på den måten, samtidig som det er riktig at han går hvis han ikke har motivasjonen lengre.

Myhre og Aabrekk overtar
Sportslig administrativ leder Lars Bohinen kan fortelle at det er Petter Myhre som overtar som hovedtrener ut sesongen. Harald Aabrekk fortsetter som assistenttrener og spillerutvikler.

- Vi skal videre. Myhre overtar hovedansvaret med Aabrekk som assistent. Sammen skal vi alle dra lasset, og gutta har full støtte i styret og administrasjonen.

- De har ikke vært involverte i prosessen, men har tatt utfordringen på strak arm, forklarer Bohinen.

Se hele pressekonferansen på VIF TV.

Send en SMS med kodeordet VIF til 2229 hvis du vil se innslagene på din mobil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere