Gå til sidens hovedinnhold

Rekkehus gikk 1,1 millioner over takst

Dette oppussingsobjektet i Vestengveien på Brannfjell ble denne uken solgt for 7,1 millioner kroner.

BRANNFJELL: Boligen som har et bruttoareal på 184 kvadratmeter lå ute med en takst på seks millioner.

LES OGSÅ: Har vært i 25 budrunder

LES OGSÅ: 1 million over takst på Munkerud

Eiendomsmegler Carl Fredrik Sønsteby sier han ble overrasket over at prisen for rekkehuset i Vestengveien til slutt endte 1,1 millioner kroner over takst.

– Takstmannen som priset objektet pleier å treffe veldig godt, og dette huset hadde flere tekniske feil, for eksempel en lekkasje i taket. Men da vi hadde første visning skjønte jeg fort at her kom det til å bli folksomt og det gjorde det, over 70 personer var på visning. Dermed ble prisen presset langt over takst i dette tilfelleT, sier Sønsteby.

Vestengveien ligger i et rolig og barnevennlig område på Brannfjell.

– Dette viser bare at mange er villige til å betale dyrt for å komme inn i attraktive områder. Flere av dem som var på visning var sentrumsfolk, også de som kjøpte. Vi ser at flere og flere ønsker å flytte til Nordstrand Bydel og velger Nordstrand fremfor for eksempel vestkanten, sier Sønsteby.

LES OGSÅ: Million over takst på Bøler

– Viktig med nøyaktig prising

Sønsteby forteller at han aldri setter prisantydning eller lokketilbud i boligannonser og prospekter. Kun takst oppgis.

– Vi er veldig nøye på å være realistiske på prisen. Vi er såpass erfarne så det handler om å være seriøse, sier megleren og legger til:

– I dette tilfelle med Vestengveien var det vanskelig å forutse at prisen skulle blir så høy, ikke minst på grunn av at boligen krever oppussing for rundt en million kroner for å komme i moderne standard. Vi hadde heller ikke mye sammenlikningsgrunnlag i dette tilfelle, for det er ikke mye som selges her, sier Sønsteby som er daglig leder i Bekkelaget og Nordstrand Eiendom.

– Det er svært mange boliger som går skyhøyt over takst. Tror du det praktiseres bevisst underprising for å lokke folk til visning?

– Jeg føler at prissettingen i nordstrandområdet stemmer ganske godt. Jeg ser jo også at en del objekter i Bydel Nordstrand ikke har blitt solgt og da tenker jeg at det er fordi prisene har vært for høye. Men jeg ser noen tilfeller hvor meglere runder ned i prisantydningen, for eksempel til 9,9 millioner, i de tilfeller hvor taksten er satt til litt over 10 millioner. Da mener jeg at man skal være smertelig klar over at man også må kunne akseptere et bud til prisantydningen, sier Sønsteby.

LES OGSÅ: Million over takst på Mortensrud

Lambertseter

Den erfarne megleren er også skeptisk til at det stadig går leiligheter høyt over takst på Lambertseter.

– Her har man såpass godt sammenlikningsgrunnlag at det bør være unødvendig å bomme grovt på prisen, sier Carl Fredrik Sønsteby.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler