*Nettavisen* Nyheter.

Reklame-strateg forlater Leo-skuta

Etter å ha vært i Leo Burnett i fem år og bidratt til å skaffe byrået dets eneste Grand Prix i Cannes, forlater Martin Gran byrået.

20.06.08 11:02

Martin Gran slutter i stillingen som strategisk kommunikasjonsrådgiver i Leo Burnett og går til Scandinavian Design Group. Gran var med i teamet som vant byråets og Norges første Grand Prix i Cannes Lions med utendørskampanjen for Oslo Piercing Studio.

Han har de siste fem årene jobbet med noen av de mest sentrale kundene til Leo Burnett reklamebyrå, men gir seg nå designbransjen i vold.

- Jeg har lenge hatt lyst til å jobbe med et fagfelt som i enda større grad er nærmere kjernen i en merkevare enn det reklamen er, sier Gran i en pressemelding.

SDG har jobbet lenge med strategisk rådgivning i utvikling av sterke merkevarer og ser ansettelsen av en kommunikasjonsrådgiver som en naturlig utvikling.

- Reklame- og designbransjen kommer nærmere hverandre. Vi opplever at stadig flere kunder ønsker tverrfaglig rådgivning innen merkevarebygging. Faglig integrasjon er viktig, og Martin Gran representerer en konsulent som kan fungere i et 360 graders perspektiv, uttaler Jens Bonesmo, administrerende direktør i Scandinavian Design Group.

Ifølge Bonesmo merker byrået økt interesse for designfaget i norsk næringsliv, men han påpeker at ikke mange er klar over hvilke forretningsmessige muligheter som ligger i et bevisst designfokus.

- Det er vår jobb å formidle dette til markedet, sier han videre.

- Strategisk designutvikling er ofte grunnlaget for videre kommunikasjonsutvikling, og jeg ønsker å delta i dette arbeidet, sier konsulent Martin Gran.

Gran er den foreløpig siste i en lang rekke nøkkelpersoner som har forlatt Leo Burnett det siste året.

Byrået har mistet så mange som 17 sentrale medarbeidere til andre byråer, eller ut av bransjen. Navn som Atle Skageng, Erik Heisholt, Katrine Bervell og Jens Bonesmo har forlatt byrået til fordel for jobber i andre byråer. I tillegg har flere andre mistet jobben som en følge av nedbemanninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.