RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reklamebud vurderer søksmål mot Posten

Sist oppdatert:
Helgedistribusjon av reklame forsvinner og flere tusen bud mister jobben. Nå varsler de ansatte søksmål.

De oppsagte i Posten Forbrukerkontakt vurderer søksmål mot Posten, fordi de mener at oppsigelsene av 2.200 postbud er ulovlige. Det skriver NRK i dag.

Tirsdag ble det kjent at Posten legger ned helgedistribusjonen av reklame og at flere tusen bud i den forbindelse kommer til å miste jobben.

Det er bare fem år siden Forbruker-Kontakt ble kjøpt opp av Posten. Ansatte i Forbruker-Kontakt tror at Posten kjøpte opp bedriften for å kjøre det i grøfta.

- Det er flere hos oss som vurderer å gå til søksmål, fordi de føler at de har blitt dårlig behandlet av Posten, sier tillitsvalgte i Forbruker-Kontakt, Hans Pettersen, til NRK.

Informasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, sier til NRK at Forbruker-Kontakt har tapt millioner av kroner de siste årene og mener selskapet ikke er ansvarlig å opprettholde en bedrift som går med et så stort underskudd.

Reklamebudene har også klaget på at de ikke fikk beskjed før de leste om nedleggelsen i mediene.

Gjølme opplyser at de som mister joben får brev nå, i henhold til reglene. Spørsmålet er hvorfor de ikke ikke beskjed med en gang pressemeldingen ble sendt den 27.juni?

- Sjefen fikk beskjed 27. juni, men har tydeligvis ikke gitt beskjeden videre, svarer Gjølme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere