Reklamebud vurderer søksmål mot Posten

Helgedistribusjon av reklame forsvinner og flere tusen bud mister jobben. Nå varsler de ansatte søksmål.

20.06.08 11:05

De oppsagte i Posten Forbrukerkontakt vurderer søksmål mot Posten, fordi de mener at oppsigelsene av 2.200 postbud er ulovlige. Det skriver NRK i dag.

Tirsdag ble det kjent at Posten legger ned helgedistribusjonen av reklame og at flere tusen bud i den forbindelse kommer til å miste jobben.

Det er bare fem år siden Forbruker-Kontakt ble kjøpt opp av Posten. Ansatte i Forbruker-Kontakt tror at Posten kjøpte opp bedriften for å kjøre det i grøfta.

- Det er flere hos oss som vurderer å gå til søksmål, fordi de føler at de har blitt dårlig behandlet av Posten, sier tillitsvalgte i Forbruker-Kontakt, Hans Pettersen, til NRK.

Informasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, sier til NRK at Forbruker-Kontakt har tapt millioner av kroner de siste årene og mener selskapet ikke er ansvarlig å opprettholde en bedrift som går med et så stort underskudd.

Reklamebudene har også klaget på at de ikke fikk beskjed før de leste om nedleggelsen i mediene.

Gjølme opplyser at de som mister joben får brev nå, i henhold til reglene. Spørsmålet er hvorfor de ikke ikke beskjed med en gang pressemeldingen ble sendt den 27.juni?

- Sjefen fikk beskjed 27. juni, men har tydeligvis ikke gitt beskjeden videre, svarer Gjølme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.