RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reklamefilm var ikke reklame

Sist oppdatert:
En NRK-seer mente kanalen bedrev skjult reklame da de viste reklame for Mr. Lees nudler i fjor. Statens medieforvaltning er ikke enig.

Det var NRK-seer Arild Hagen som leverte inn klagen på innslaget i Sommermorgen i fjor sommer, der det ble vist en reklamefilm for Mr. Lee med påfølgende bilder av nudelpakken fra Mr. Lee, melder Dagens Næringsliv.

NRK har redegjort for seg i et brev til Statens medieforvaltning etter å ha fått varsel om klagen og skriver at reklamefilmen ble brukt ut fra en fri redaksjonell vurdering og at menneskelig svikt i programrommet førte til at nudelpakken ble vist i noen sekunder før det ble satt tilbake til studio. Dette er ikke i strid med kringkastingsloven, mener kanalen.

Det sa Statens medieforvaltning seg enig i, som aksepterte forklaringen fra statskanalen.

– NRK har ikke mottatt penger eller andre ytelser, og det var således ikke sponsing av Mr. Lee-innslaget, fastslår fungerende avdelingsdirektør Dag Løvdal ved Statens medieforvaltning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere