RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reklameforbud kan være trussel mot barnefilmer

Sist oppdatert:
Kinodirektøren i Bergen, som også er styreleder i reklamedistributøren Capa, frykter politikernes forbudsforslag mot reklame før barnefilmer.

Barnefilmene kan forsvinne fra kinoene dersom det blir forbud mot å vise reklame før barnefilmer, sa kinodirektør i Bergen, Stein Sandvik, under Den norske Filmfestivalen i Haugesund.

I høst skal politikerne vurdere et lovforslag om å forby kinoreklame på filmer med 7-års grense. Lovforslaget er endel av et privatlovforslag fra stortingsrepresentantene May Hansen og Magnar Lund Bergo fra SV som er oversendt Kulturdepartmentet. Det melder "Kulturnytt" på NRK P2.

- Dette kan i verste fall føre til at barnefilmene forsvinner fra kinoene hvis det ikke er mulig å vise reklame og at man heller viser filmene for voksne. Når deler av inntektene forsvinner må kinoene lete etter andre muligheter til å tjene penger, sier Sandvik.

SVs Bergo er sikker i sin sak:

- Jeg synes at det er meningsløst. Reklamen som vises er ikke laget for barn. Den er laget for ungdom og voksne. Noen ganger er det helt uforståelig hvorfor unger skal se på det, sier han til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere