RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reklamekjendis kjemper for lappen

Sist oppdatert:
Reklame-kjendis Ingebrigt Steen Jensen gjør alt for å unngå å miste sertifikatet.

(iOslo.no): Etter å ha vært for hard på gassen har bergenskfødte Steen Jensen pådratt seg åtte prikker på tre år. I normale tilfeller fører dette til inndragelse av førerkoret i seks måneder. Etter gjentatte trafikkforseelser må Steen Jensen stille i Asker og Bærum tingrett kommende tirsdag, der han kommer til å argumentere for hvorfor han likevel skal få beholde førerkortet.

Betalte forelegg
- Jeg har pådratt meg åtte prikker og skal møte i retten tirsdag. Her ønsker jeg å diskutere med en dommer om det er muligheter for å slippe inndragelse av førerkortet. Stort mer har jeg ikke lyst å kommentere eller å diskutere med deg, sier Steen Jensen til iOslo.no.

En fartsovertredelse på motorveien i Drammen i fjor sommer førte til at Steen Jensen pådrog seg sin åttende prikk. Da han ble fersket godtok han å betale forelegget, men ikke å få lappen inndratt. Steen Jensen mener det var flere formildende omstendigheter da han ble tatt og at han derfor ikke må få kjøretillatelsen inndratt.

- Jeg ble tatt i 71 km/t i 60 sonen. Det var sommer, tørre veier, og jeg var dønn alene. Det fantes ikke trafikk og jeg føler at inndragelse av førerkortet får for store konsekvenser for en så liten forseelse. Det er grunnen til at jeg føler det er fånyttes, sier Steen Jensen til iOslo.no.

- Retten avgjør
Verken eksperter på strafferett eller politiadvokat i saken Sidsel Wam Nilsen, ønsker å uttale seg om Steen Jensens muligheter for å vinne frem. Wam Nilsen sier likevel i en kort kommentar at ved åtte prikker pleier man å være ganske kategorisk på å inndra kjøretillatelsen.

Wam Nilsen bemerker videre at hun ikke lenger har mer med saken å gjøre og at det til syvende og sist er opp til retten å avgjøre Steen Jensens skjebne.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere