*Nettavisen* Nyheter.

Reklamen du ikke skal se

Noen av de mest omdiskuterte reklamene får du ikke se i Norge. Ta en titt på dem her.

04.03.08 12:27

(Side2: ) Det finnes svært mye reklame i verden, men det er en type reklame du ikke får i Norge - nemlig alkoholreklame. Reklamen er forbudt i alle norske medier, men florerer i utenlandske - spesielt amerikanske medier.

Under blant annet Superbowl betaler alkoholannonsørene mange millioner kroner for å få vist sine reklamefilmer. Likevel er det printreklamen som alkoholmerkene er mest kjent for. I bildekarusellen under har vi samlet sammen noen av de mest populære, kontroversielle og spesielle kampanjene for alkohol de seneste årene.

Det er gjort mange undersøkelser for å se om alkoholreklame fører til mer forbruk. Argumenter for og mot et forbud fremsettes årlig. Det er også tillagt en del restriksjoner på annonsering for alkohol i enkelte land. I Storbritannia er det for eksempel ikke lov til å lage annonser som hinter om seksualitet sammen med alkohol.

En av merkene som er mest kjent for sine annonser er Guinness, som også har brukt sitt ølmerkenavn for å lage andre varer med sitt merke.

Her er først to eksempler på reklamefilmer for alkohol:

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.