RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Reklamerer for egen bok

Kronprins Haakon skriver om polarboka på Facebook.

(SIDE2): De kongelige har som alle andre fått dilla på Facebook (om enn noen år etter de fleste) - og de vet å bruke det effektivt.

Promotering
Kronprins Haakon skriver følgende på både Twitter og Facebook:

Kronprinsparet:Kronprinsen: Kronprinsesse Victoria, Kronprins Fredrik og jeg har vært på to fantastiske turer til Arktis. Nå er boken kommet.

På det sosiale nettverket Facebook har det i skrivende stund kommet inn over 80 kommentarer om boka, og da spørsmål om hvor man får kjøpt den - det har kronprinsparets administratoren siden også svart på.

På polartokt
Denne uka kom altså boka «Kongelige polartokt» hvor deler av den er ført i pennen av de skandinaviske tronarvingene da de besøkte Svalbard og Grønland henholdsvis i fjor og i år.

Det var i forbindelse med Polaråret, som Frederik (41), Victoria (32) og Haakon (36) er beskyttere for, at turene ble gjennomført. Klimaspørsmål sto på agendaen for turene og ulike forskningsprosjekt er besøkt - målet har vært å styrke oppmerksomheten rundt miljøspørsmålene i Arktis.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Personlige tekster
Alle tre tronarvingene har bidratt med hver sin personlige tekst i boka, mens FNs tidligere generalsekretær Kofi A. Annan har skrevet forord.

Forskerne Pål Prestrud fra Norge, Minik T. Rosing fra Danmark og Anders Karlqvist fra Sverige gir gjennom sine bidrag et bilde av situasjonen og forskningen som pågår, og på hvilke tiltak som kan iverksettes for å verne disse utsatte områdene på en bedre måte. Fotograf Veronica Melås, som fulgte tronarvingene på begge turene, er ansvarlig for alle bildene i boka, skriver forlaget Cappelen Damm i en pressemelding.

Overskuddet fra boken vil gå til veldedige formål.

Kilder: Facebook, kongehuset.no og Cappelen Damm

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere