Mer enn 225.000 flyturer ble registrert av Flightradar24 sist onsdag. Tjenesten som følger nesten alle fly i hele verden, opplyser at tallet er ekskludert sensitive flyvninger gjennomført av blant annet militære.

Tallet inkluderer passasjerfly, fraktfly, helikoptere, privatefly, glidefly, sight-seeing fly og enmannsfly.

Flightradar24 samler informasjon fra flere åpne kilder som følger flyvninger. Tallet kan også indikere at Flightradar24 har fått flere kilder, men Ian Pethenik i Flightradar24 sier til Business Insider at flytrafikken er stadig økende.

Han tror at rekorden trolig vil bli slått flere ganger denne sommeren, fordi sommermånedene er de travleste månedene i lufta.

Den økte flytrafikken har i år blitt knyttet til klimaproblemer gjennom nyordet «flyskam», kåret til årets nyord i Sverige i 2018.

I april skrev vi at 23 prosent av svenskene har valgt bort flyreiser av hensyn til klimaet det siste året. Facebook-gruppa « Tågsemester» har i dag 99.251 medlemmer og i Norge har MDGs Eivind Trædal aktiv administrator i «Togferie» med 24.855 medlemmer.

Professor Carlo Aall er blant de som mener at flytrafikken må bremses kraftig opp hvis vi skal nå klimamålene.

Regjeringen, med Erna Solberg i spissen, har derimot konstatert at de ikke har flyskam.

I Norge ble det i 1. kvartal 2019 ble det gjennomført 12,95 millioner flyreiser. Det var en økning på 3,2 prosent fra 2018 og 7 prosent fra 2016, viser tall fra SSB.