Gå til sidens hovedinnhold

Rekord: Aldri har så mange fly vært i luften

Flightradar24 melder at de aldri har registrert så mange fly i lufta på en dag.

Mer enn 225.000 flyturer ble registrert av Flightradar24 sist onsdag. Tjenesten som følger nesten alle fly i hele verden, opplyser at tallet er ekskludert sensitive flyvninger gjennomført av blant annet militære.

Tallet inkluderer passasjerfly, fraktfly, helikoptere, privatefly, glidefly, sight-seeing fly og enmannsfly.

Flightradar24 samler informasjon fra flere åpne kilder som følger flyvninger. Tallet kan også indikere at Flightradar24 har fått flere kilder, men Ian Pethenik i Flightradar24 sier til Business Insider at flytrafikken er stadig økende.

Les også

Regjeringen tjener milliarder på karbonkvotesalg

Han tror at rekorden trolig vil bli slått flere ganger denne sommeren, fordi sommermånedene er de travleste månedene i lufta.

Den økte flytrafikken har i år blitt knyttet til klimaproblemer gjennom nyordet «flyskam», kåret til årets nyord i Sverige i 2018.

I april skrev vi at 23 prosent av svenskene har valgt bort flyreiser av hensyn til klimaet det siste året. Facebook-gruppa « Tågsemester» har i dag 99.251 medlemmer og i Norge har MDGs Eivind Trædal aktiv administrator i «Togferie» med 24.855 medlemmer.

Les også

Klimaforskere fortviler - mange sliter med angst, sinne og depresjon

Professor Carlo Aall er blant de som mener at flytrafikken må bremses kraftig opp hvis vi skal nå klimamålene.

Regjeringen, med Erna Solberg i spissen, har derimot konstatert at de ikke har flyskam.

I Norge ble det i 1. kvartal 2019 ble det gjennomført 12,95 millioner flyreiser. Det var en økning på 3,2 prosent fra 2018 og 7 prosent fra 2016, viser tall fra SSB.

Kommentarer til denne saken