RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekord-underskudd på Haukeland

Foto: helse bergen
Sist oppdatert:
Torsdag la Helse Bergen fram et budsjettunderskudd på hele 178 millioner kroner. Kravet fra Helse Vest var et underskudd på 60 millioner.

Direktør i Helse Bergen, Anne Kverneland Bogsnes, mener sykehuset allerede har kuttet til beinet. De kan ikke kan kutte mer hvis de skal opprettholde sine helseplikter, sier hun til NRK Hordaland. Det blir også påpekt at Arbeidstilsynet nylig slo fast at innsparingene har ført til stort sprik mellom krav og milder

Differansen mellom budsjettet til Helse Bergen og budsjettet som eier Helse Vest krever, er på hele 118 millioner kroner.

- Dette må de klare
Styreleder i Helse Vest, Oddvar Nilsen, mener Haukeland Sykehus må klare seg med langt mindre midler.

- Mitt krav til alle helseforetakene i Helse Vest er at de må holde de rammene vi har fått pålagt av vår eier. Vi regner med at Helse Bergen gjør det. Vi registrerer at Bergen ønsker å bruke mer. De har fått et krav fra oss på et underskudd på 60 millioner kroner som vi kan akseptere, og det regner jeg med de vil forsøke å få til, sier Nilsen til NRK Hordaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere