*Nettavisen* Nyheter.

Rekordår for hemmelig millionær

Foto: Privat

Nå er han halvveis mot milliardomsetning.

15.01.13 20:30

Gründeren Einar Øgrey Brandsdal (38) fra Kristiansand omsatte i 2012 for 562 millioner kroner, noe som tilsvarer en økning på snaut 120 millioner fra året før.

Brandsdal innrømmer at han hadde håpet å runde en halv milliard i omsetning for 2012, og er godt fornøyd med at det ble betydelig mer.

– Vi er mange som står på og arbeider hardt. Uten engasjerte og ansvarlige medarbeidere hadde ikke dette vært mulig, sier Brandsdal til Nettavisen NA24.

Nær konkurs

For 12 år siden startet han Netthandelen.no og selskapet var nær ved å gå konkurs i begynnelsen. Han eier også kosmetikk -og skjønnhetsportalen Blivakker.no.

– Den største utfordringen de senere år har vært knyttet til Blivakker.no. Flere norske grossister av kosmetikk har forsøkt å stanse den nettbaserte kosmetikkforretningen til Brandsdal, men det er nå en konstruktiv dialog mellom partene, sier han og fortsetter:

– Med de lave prisene vi har på internasjonale merkevarer er det til en viss grad forståelig at noen reagerer.

Deltok i TV-serie

Gründeren forventer økt vekst også for inneværende år. Han tror deler av suksessen også skyldes sosiale medier som Facebook. Både Blivakker.no og Netthandelen.no er blant landets største på Facebook med henholdsvis 172 000 følgere og 117 000 følgere.

De endelige tallene, herunder resultater, foreligger først når regnskapet er revidert til sommeren, men Bransdal lover overskudd.

Kristiansandsmannen eier også klesmerket Brandsdal. På kort tid har han solgt klær for 40 millioner kroner.

Over én million nordmenn har registrert seg som kunde hos Netthandelen.no, og i høst var Brandsdal med på «Den hemmelige millionæren» på TVNorge.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.