RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordår for utenlandssalg

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Gyldendal Agency sluttet i fjor 135 kontrakter for norske forfattere i utlandet og 58 av dem er skjønnlitteratur. Det er ny rekord.

Som med Aschehoug Agency opplever Gyldendal at en fokusert og målrettet innsats med økte ressurser på utenlandssalg gir resultater.

135 kontrakter ble undertegnet i fjor, fordelt på skjønnlitteratur, barne- og ungdomslitteratur og fag og fakta. Gyldendal Agency forhandler kontrakter for alle Gyldendal-forlagene.

Kvinnelige forfattere er svært etterspurt. Herbjørg Wassmo topper listen med seks kontrakter.

Russland er det store nye markedet for norske forfattere, mens Tyskland fremdeles er størst. Men så forskjellige markeder som Kina og Japan, USA og England har kjøpt inn norske forfattere.

Karsten Alnæs' verk «Historien om Europa» er en slager for Gyldendal og har sikret seg fem nye kontrakter i fjor. Erling Steigums lærebok «Makroøkonomi» er solgt til forlagsgiganten Pearson i England og er dermed sikret distribusjon over hele verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere