RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordbeslag av alkohol på svenskegrensen

Sist oppdatert:
Stavanger (NTB): En 42 år gammel drosjesjåfør er tiltalt for forsøk på voldtekt av en den gang 21 år gammel kvinnelig passasjer som klarte å flykte før voldtekten ble fullbyrdet i mars i fjor.

Sjåføren, som er tilknyttet Stavanger Taxi, nekter straffskyld etter tiltalen. Men han innrømmer å ha vært på stedet der voldtektsforsøket ifølge tiltalen fant sted, melder Stavanger Aftenblad.

Stavanger har vært rammet av flere taxivoldtekter, og denne uken skal en sak opp for retten mot en 26 år gammel drosjeeier som er siktet for seksuell handling uten samtykke etter at en 26 år gammel kvinne anmeldte ham for voldtekt etter en tur fra Stavanger sentrum til Sunde i oktober i fjor.

I saken mot 42-åringen klarte kvinnen ifølge statsadvokat Asbjørn Eritslands tiltalebeslutning å «gjøre kraftig motstand og til slutt flykte fra stedet» slik at voldtekten ikke ble fullbyrdet. Men sjåføren skal ha forsøkt å tiltvinge seg samleie «ved at han med makt dyttet henne inn i drosjebilen, holdt henne fast rundt armene og dro av buksen og trusen hennes», skriver Stavanger Aftenblad.

Det gikk flere måneder uten at politiet kom til noe gjennombrudd i saken. Mannen ble til slutt utpekt av kvinnen ved et nytt og tilfeldig møte. Hun ringte da straks til politiet og identifiserte vedkommende.

En drosjevoldtekt i 2007 har endt med rettskraftig dom med fengsel i to år og fire måneder, en sak er henlagt etter bevisets stilling, mens en dom fra lagmannsretten i februar i år er anket. En anmeldelse fra februar i fjor er henlagt, en sak fra mars i fjor skal opp for retten i slutten av april i år, og en sak fra mai i fjor ligger til behandling hos statsadvokaten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere