RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordbeslag av alkohol på svenskegrensen

Kongsvinger (NTB): Tollvesenet i Kongsvinger har beslaglagt dobbelt så mye øl, vin og brennevin langs svenskegrensen så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

I løpet av årets tre første måneder har tollerne på Kongsvinger beslaglagt 18.000 liter med øl, vin og brennevin på grenseveiene i kommunene Eidskog og Kongsvinger.

- Vi har aldri beslaglagt så mye på så kort tid, sier kontorsjef Morten Nystuen hos Tollvesenet på Kongsvinger til Nationen.

Årets beslag ved Kongsvinger utgjør en firedel av alle beslag på landsbasis. En av årsakene kan ifølge Nystuen være at trafikkbildet endrer seg, og at riksvei 2 mellom Kongsvinger og Eda nå er blitt den nest mest trafikkerte veien mellom Norge og Sverige - etter grensa ved Svinesund.

- Vi ser en dreining av grensetrafikken nordover, trolig fordi det er større avstander i vårt område, og at vi har noe færre tollfolk her, sier Nystuen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere