RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STØRST I VERDEN: Emiren av Dubai kan more seg fyrstelig på sin nye superyacht.
STØRST I VERDEN: Emiren av Dubai kan more seg fyrstelig på sin nye superyacht.

Rekordbillig å leie superyacht

Sist oppdatert:
I år kan du ta ferien du alltid har drømt om.

(LXUS.no) Finanskrisen fører ikke bare elendighet med seg. Nå er det nemlig blitt superbillig (vel, allting er relativt) å leie yacht i sommer - takket være nedgangstidene.

EIE - IKKE LEIE? For deg som heller vil kjøpe din egen båt, kan superseileren Maltese Falcon nå bli din.

LES OGSÅ:
Frisk pris for superseiler
Prinsens nye superyacht
Abramovich ferdigstiller drømmeskipet

Ifølge Luxist er blant annet megayachten Katania tilgjengelig for bare en rimelig penge i sommer. Hollywood-stjernen Hilary Swank og hennes ektemann Chad Lowe har tidligere feriert på Katania, hvis eiere normalt krever en charter-avgift på 321.750 kroner per uke - i tillegg dagsprisen.

Nå kan fire personer feriere ombord den 100 fot store yachten for bare 19.175 kroner dagen. Katania har plass til seks gjester, så to til kan bli med ombord for et tillegg på bare 2900 kroner per person.

Flytende luksusliv

Og tro ikke at prisen bare dekker båtleie! For den prisen kan man boltre seg i båtens luksuriøse tilbud, med blant annet førsteklasses viner, gourmetmat tilberedt av privat kokk, kajakk, boblebad, fiskeutstyr og en 30 fots jolle.

Hver av lugarene byr dessuten på en førsteklasses luksusopplevelse med masse plass å boltre seg på.

- Reiseaktiviteten er nede, og agenter og meglere trenger avtaler. Så heller en å bare leie ut for et par turer til full pris bestemte vi oss for å være travle, ansette flere mennesker og hjelpe turistnæringen, sier Katania-eier Bruce Milne ifølge Luxist.

Også hos CEO Expeditions i Seattle merker de konsekvensene av finanskrisen. Tidligere har de tatt rundt 650.000 kroner i ukesleie for alle yachter større enn 100 fot, men prisene er nå kraftig redusert. Flere steder trenger man bare betale for selve driften av skipet for at utleierne i det minste ikke skal tape på å sitte med en enorm båtpark.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere