*Nettavisen* Nyheter.

Rekorddyr te

Foto: Ole Berthelsen / TV 2 Nettavisen

For rundt 11 millioner kroner kan du få drikke te med selveste Nelson Mandela.

14.07.06 18:38

Senere i år vil nettauksjonen eBay auksjonere bort tedrikkingen. Pengene som samles inn, skal gå til hjerteavdelingen ved sykehuset i Johannesburg.

NA24 - din næringslivsavis

Nyheten om tedrikking til høystbydende ble kjent samtidig som Mandela forbereder sin 88. fødselsdag, melder BBC. Håpet er å samle inn hele 11 millioner dollar, noe som i så fall vil kunne betale for 80 operasjoner ved sykehuset. Det er selvfølgelig muligheten til å kunne få ført en samtale med den tidligere fredsprisvinneren som kan gi millioner til veldedighet.

Rekordyrt måltid

Tidligere har eBay holdt en lignende auksjon om et måltid med den superspandable investorlegenden Warren Buffett. Buffett har de siste syv årene holdt en slik veldedighetsauksjon, og tidligere i år ga Buffett som er verdens nest rikeste mann bort nesten hele formuen til verdens rikeste mann, Bill Gates. Årets måltid gikk under hammeren for utrolige 3,8 millioner kroner og det var muligheten til å kunne plukke opp tips under lunsjen som presset prisen oppover.

Clinton støtter formålet

Til samme gode formål skal det også auksjoneres bort sangundervisning med den afrikanske divaen Miriam Makeba. Eks-president Bill Clinton har tidligere besøkte sykehuset sammen med Mandela. Han ga 28.000 dollar. Auksjonen vil bli holdt i perioden 6.-16. november i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.