*Nettavisen* Nyheter.

Rekordene faller i skibakkene

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Vinteren åpnet med at de 12 største skianleggene her i landet omsatte for nesten 20 prosent mer enn året før.

09.02.09 06:41

Oslo (NTB): Ifølge generalsekretær Anders Rødven i Alpinanleggenes landsforening kan den gode starten på årets sesong tilskrives finanskrisen og en tidlig vinterstart med store snøfall.

Rødven sier at i tider med trangere økonomi velger flere nordmenn å bo på egne hytter eller leie dem ut. Samtidig tilbringer vi i større grad ferier og fridager innenlands.

- I tillegg øker trafikken også fra utlandet, særlig fra Danmark, Tyskland og Russland. Fra sesongstart og fram til 1. januar har 12 av de største skianleggene i Norge en samlet omsetningsøkning på nesten 20 prosent fra året før. Også omsetningen i januar i år er større enn samme måned i fjor, som for øvrig også var veldig bra, sier han til Nationen.

Vinneren så langt i vinter er Kongsberg Skisenter med en økning i solgte heiskort fram til 1. januar på 78 prosent sammenlignet med samme periode året før. Sesongen startet 6. november med snøkanoner på full fres.

Verken Trysil eller Hemsedal som er to av Norges største alpinanlegg, går ut med omsetningstall, fordi de eies av det børsnoterte SkiStar som holder tallene hemmelig. Men også her meldes det, uten konkrete tall, om økning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag