*Nettavisen* Nyheter.

Rekordenes kamp for Vålerenga

Alle som var til stede på Trasopbanen mot Oppsal ble vitne til en kamp som satte rekord i å sette VIF-historiske rekorder.

11-1 resultatet i 1. runde i NM mot Oppsal går inn i historiebøkene som den nest største seieren gjennom tidene i obligatorisk kamp. I nyere tid har aldri Vålerenga klart to-sifra, for vi må helt tilbake til 6. juni 1937 for å finne VIFs største seier. Det skjedde også i første runde i NM, da vi knuste Sørumsand 11-0 borte. Den gang benyttet vi vår førsteellever. Mot Oppsal var ni av spillerne som startet forrige seriekamp byttet ut.

For en VIF-statistiker ble derfor kampen mot Oppsal rene thrilleren mot slutten. Hadde Håvard Nielsens mål 3 minutter før full tid blitt godkjent, så kunne vi satt ny historisk rekord med 12-1. Scoringen ble korrekt annulert for hands.

Men 11 mål er altså tangering av flest scorede mål i en obligatorisk kamp gjennom tidene. VIF har tre ganger gjennom historien scoret 11 mål i en kamp. Det skjedde som nevnt i 1937, mot Kapp borte i første runde av NM i 1935 og altså nå mot Oppsal.

Dobbelthistorisk spiller

Dessverre finnes det ikke en komplett oversikt over alderen til alle som har debutert på Vålerengas A-lag i obligatorisk kamp. Men etter gjennomgang av det materialet som finnes, er det stor grunn til å tro at 15 år og 1 måned gamle Kamer Qaka ble historisk mot Oppsal. Han er sannsynligvis både den yngste som har debutert og den yngste som har scoret i en obligatorisk kamp for vår klubb.

For øvrig er Håvard Nielsen tidenes yngste Vålerenga-spiller i toppserien da han entret banen i det 90.minutt 5. oktober 2009 mot Viking på Ullevaal. Spissen debuterte da han var 16 år, 2 måneder og 20 dager gammel. Håvard var for øvrig en av mange målscorere i Oppsalkampen, da han spilte mot sin moderklubb.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Inge Wallumrød/engasjert.net

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.