RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordfulle fly hos SAS

Sist oppdatert:
Flykonsernet SAS kan vise til en kraftig trafikkøkning i desember, men presset på marginene fortsetter
Ifølge trafikkrapporten for desember så økte passasjertrafikken mål i passasjerkilometer med knallsterke 15,5 prosent. Det ga også et kraftig løft i kapasitetsutnyttelsen som steg med 7,8 prosentpoeng til 65,1 sammenlignet med desember 2004.

Selskapet økte tilbudte passasjerkilometer med beskjedne 1,6 prosent. Antallet passasjerer fraktet i desember 2,6 millioner, en økning på 19,4 prosent.

Samlet for 2005 fraktet SAS-konsernet 34,9 millioner passasjerer med en gjennomsnittlig kapasitetsutnyttelse på 66,5 prosent.

Fortsatt marginpress

Om passasjertallene er gode så fortsetter SAS å merke et press på marginene.

I november falt nettomarginene, den såkalte yielden, med 4,9 prosent sammenlignet med november 2004. For desember varsler SAS en utvikling på linje med utviklingen i måneden før.

- Noen tegn på redusert kapasitet i markedet har vist seg, men totalt sett og som følge av situasjonen med fortsatt overkapasitet, høye drivstoffpriser og konkurranseutsatt posisjon med mange prisinitiativer i mange markeder, er utsiktene fortsatt forsiktige, skriver SAS i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere