RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordhandel på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Det har aldri vært gjort så mange handler over Oslo Børs som i dag. - Mye tyder på at det er langt flere privatpersoner som er inne i aksjemarkedet, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen til iMarkedet
I dag ble det registrert 19.061 handler i børsens handelssystem. Dette er det høyeste antall handler i løpet av en dag noen gang.

Den tidligere rekorden fra 3. september 2003 var på 18.844.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs sier til iMarkedet at det ikke bare er denne dagen som har vært god. - Dette ser ut til å være en trend, sier han.

Olsen sier at selv i romjulsdagene var antallet handler høyere enn snittet for 2003.

Han sier at man foreløpig ikke har statistikk som viser hvem som handler, men at det er grunn til å tro at det er økende aktivitet fra privatpersoner.

- Mye tyder på at det er langt flere privatpersoner som er inne i aksjemarkedet, sier Olsen, som peker på at privatpersoner har en tendens til å bli aktive i aksjemarkedet når det er mye medieomtale om positiv utvikling på børsen.

Det er ikke rekord i omsetning, målt i kroner, men omsetningen i dag på 4,1 milliarder kroner er også på et svært høyt nivå.

Hovedindeksen steg 1,1 prosent til 177,6 poeng, noe som innebærer en oppgang på 3,9 prosent i løpet av årets tre første handledager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere