Gå til sidens hovedinnhold

Rekordhøy import i 2013

Oslo (NTB): Det ble satt flere rekorder i utenrikshandelen i fjor. Vi importerte flere varer enn noen gang før, og det ble et toppår for fiskeeksporten.

Importen ble på 529,2 milliarder kroner, vier foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. Med en samlet eksport på 899,7 milliarder endte utenrikshandelen solid i norsk favør: Overskuddet ble 370,5 milliarder kroner.

Mens det ble rekord i fiskeeksporten med 60,4 milliarder kroner, en oppgang på 18,8 prosent, falt eksporten av olje og gass. Verdien av råoljesalget til utlandet falt 9,1 prosent til snaut 280 milliarder. For naturgass var nedgangen 4,2 prosent, og disse to postene til sammen bidrar til å trekke den samlede eksporten ned 3,8 prosent.

Mens eksporten fra Fastlands-Norge steg med beskjedne 1,2 prosent, var det betydelig mer fart i verftsindustrien i fjor. Eksport av skip og plattformer er ingen stor post i handelsregnskapet med en samlet verdi på noe over 8 milliarder kroner, men bransjen hadde en fremgang på 11,4 prosent. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen