*Nettavisen* Nyheter.

Rekordhøy kvinneandel i Garden

Oslo (NTB): Garden har ved det siste opptaket en rekordhøy kvinneandel. En av ti i Hans Majestets Kongens Garde som skal ta fatt på førstegangstjenesten der, er kvinne.

Denne uken møtte 450 nye rekrutter til militærtjeneste i Garden, og Forsvaret gleder seg over at de har fått opp kvinneandelen.

- Garden må ha et bredt sammensatt team for å kunne løse de væpnede oppdragene best mulig. Derfor har vi et operativt behov for flere kvinner og etniske minoriteter, sier oberstløytnant Ole Anders Øie, sjef for Hans Majestet Kongens Garde.

De siste fire årene har rundt 8 prosent av soldatene i førstegangstjeneste vært kvinner. Det er langt dårligere enn det Forsvaret ønsker.

- Det er ikke til å legge skjul på at rekrutteringsarbeidet har vært vanskelig. Forsvaret er i konkurranse med både universiteter og bedrifter om å få de beste kvinnene, og derfor er vi nødt til å tenke utradisjonelt om vi skal få flere kvinner, sier Øie.

I forkant av innrykket har kvinnelige gardister ringt opp hver enkelt av de innkalte jentene. Det mener Øie er én av årsakene til Garden har økt kvinneandelen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag