*Nettavisen* Nyheter.

Rekordhøyt behov for krisepersonell fra NORCAP

Oslo (NTB): De blodige konfliktene i Syria, Den sentralafrikanske republikk, Sør-Sudan, Kongo og Mali er blant de store krisene som i fjor gjorde FN nødt til å be den norske styrken NORCAP om rekordhøy støtte.

05.03.14 11:03

Nærmere 360 eksperter ble i løpet av 2013 sendt ut for å styrke FN, nasjonale myndigheter og regionale organisasjoner, opplyser Flyktninghjelpens beredskapsstyrke NORCAP. Antallet mennesker på flukt i verden er det høyeste siden starten av 1990-tallet.

– Jo flere og mer akutte kriser, desto større er behovet for krisepersonell fra NORCAP og andre beredskapsstyrker. Fra 2012 til 2013 økte FNs henvendelser til oss med over 12 prosent. Dette er svært mye med tanke på at også 2012 var et år med mange store fluktkriser verden over, sier leder Benedicte Giæver i NORCAP.

Tyfonene i Filippinene og konflikten i Myanmar trekkes også fram blant store humanitære kriser som satte FN på alvorlige prøver gjennom fjoråret.

FN klarer ikke å sende ut nødhjelpspersonell raskt nok til de mange flyktningene som er avhengig av humanitær hjelp for å overleve. NORCAPs eksperter, som kommer fra Norge og fra land i sør, tilkalles for å hjelpe FN-organisasjonene med alt fra utdanning og drift og logistikk i flyktningleire til eksperter på vann- og sanitærløsninger som hindrer sykdomsutbrudd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.