Gå til sidens hovedinnhold

Rekordhøyt for Senterpartiet på ny måling

Senterpartiet fortsetter framgangen fra forrige måned og når rekordhøye 17,6 prosents oppslutning på Dagbladet siste partimåling.

I avisens måling for september fikk Trygve Slagsvold Vedums parti 17,4 prosent, også det en framgang fra måneden før. Målingen er utført av Ipsos for Dagbladet.

– Veldig gledelige tall. Vi har vært den tydeligste motstemmen til en politikk som svekker beredskapen i distriktene og fratar Norge kontroll over egne naturressurser, sier Trygve Slagsvold Vedum i en kommentar til målingen.

Les også: Vedum vil samarbeide med Ap – nevner ikke SV

Alle regjeringspartiene, med unntak av Venstre, faller i oppslutning på målingen. Høyre faller 0,2 prosentpoeng på målingen og ender med en oppslutning på 21,1 prosent. Også Frp faller merkbart. Partiet hadde 11,7 prosents oppslutning i september, men faller til 10,3 prosent på den nye målingen. KrF faller fra 3,4 prosent i september til 2,7 prosent.

Les også

Høyre-politikere advarer mot strengere boliglånskrav

Venstre går derimot noe fram, fra 2,6 prosents oppslutning i september til 3,6 prosent nå.

Arbeiderpartiet får 22,6 prosents oppslutning på målingen, en oppgang fra 22 prosent i september. MDG går fram 0,6 prosentpoeng, til 7 prosent.

Rødt får en oppslutning på 6,1 prosent, to prosentpoeng fram. Denne økningen kan komme fra SV som får 6,4 prosent oppslutning på målingen, ned fra 8,4 i september.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken