*Nettavisen* Nyheter.

Rekordhøyt nybilsalg i Norge

Oslo (NTB): Norsk bilbransje kan glede seg over at det selges flere nye biler i Norge enn noensinne, samtidig som nybilsalget faller i resten av Europa.

I april ble det registrert 13.988 nye personbiler i Norge. Det er det høyeste tallet siden 1986, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OVF). I mai og juni var nyregistreringene noe lavere enn i de samme to månedene i fjor, men fortsatt betydelig høyere enn gjennomsnittet for de siste ti årene, skriver Dagens Næringsliv.

- Det går godt med nybilsalget, og vi tror salget stabiliserer seg på et høyt nivå i år, sier kommunikasjonssjef Egil Steinsland i Norges Bilbransjeforbund.

Mens nybilsalget i Norge går så det suser, er situasjonen motsatt i resten av Europa. Nybilsalget i Europa var i første halvår i år det dårligste siden 1993, og i eurolandene har ikke nybilsalget vært så lavt siden statistikkføringen startet i 1990.

Daglig leder Jon Meiner i Møller Bil Ensjø er gledelig overrasket over salgsøkningen her hjemme.

- I første halvår er det blitt undertegnet rundt 5 prosent flere kjøpekontrakter enn samme periode i fjor, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag