RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordhøyt Tamiflu-salg

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Aldri har det blitt solgt mer Tamiflu enn i august i år.

Det ble solgt over 23.197 pakninger med Tamiflu i august i år. Det er aldri tidligere solgt så mange pakninger av legemiddelet per måned.

Salgstallene for juli i år var 11.867 pakninger, mens man må tilbake til oktober 2005 for å finne en måned som kan konkurrere med årets august. Da ble det solgt 20.603 parkninger, ifølge Apotekforeningen.

Før det må man helt tilbake til oktober 2005, da det ble solgt 20.603 pakninger. Én pakning tilsvarer én behandling.

Legemiddelet Tamiflu brukes mot influensa, og økningen kommer samtidig som økningen i antallet registrerte tilfeller av svineinfluensa. Tamiflu er reseptbelagt, og selges gjennom apotek til kunder som har med resept fra lege.

- Vi vet ikke om dette er toppen, eller om det kommer til å bli solgt enda flere i september. Helsemyndighetene er tydelige på at de forventer en kraftig økning i antallet smittede med svineinfluensa de neste månedene. Derfor tar vi høyde for at presset på apotekene og etterspørselen etter Tamiflu også vil kunne øke i tiden fremover, sier fagdirektør Anne Elisabeth Smedstad i Apotekforeningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere