RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordimport av olje til USA

Sist oppdatert:
Det ble fall i oljeprisen i går etter at det amerikanske energidepartementet rapporterte den største oljeimporten noensinne. Det ga en sterk økning i råoljelagrene
De amerikanske råoljelagrene økte omkring tre ganger mer sist uke enn analytikerne hadde forventet, og dette la et kraftig press på oljeprisen i New York i går kveld.

På New York Mercantile Exchange falt prisen på et fat Western Texas intermediate olje 1,34 dollar til 26,65 dollar i går, et fall på omkring 6 prosent.

Ifølge det amerikanske energidepartementet (DOE), ble det importert 10.6 millioner fat pr. dag forrige uke. Det er det høyeste nivået noensinne. Det er også indikasjoner på at det er mye olje som fortsatt er på vei til USA, blant annet fra Saudi Arabia, hvor pumpene har gått for fullt på grunn av krigen i Irak.

DOE rapporterte en økning i råoljelagrene i forrige uke på 9 millioner dollar i går ettermiddag, mens American Petroleum Institute meldte en økning på 13,1 millioner.

Det var ventet en økning på inntil 3 millioner fat. Lagrene er nå på 286,2 millioner fat ifølge DOE, 12,7 prosent under samme periode i fjor.

Bensinlagrene falt ifølge DOE med 0,7 millioner fat til 201,2 millioner. Lagrene er nå 6,5 prosent under fjorårsnivået.

Destillatlagrene økte med 0,4 millioner fat til 96,1 millioner, og er hele 21,7 prosent under nivået samme uke i fjor.

Lagertallene kommer samtidig med at OPEC avholder et møte torsdag, hvor balansen i markedet skal diskuteres. Det er også rapporter ute om at irakisk olje kan være kun noe få uker unna å pumpe igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere