*Nettavisen* Nyheter.

Rekordimport til Norge i oktober

Oslo (NTB): I oktober satte Norge rekord i import av varer med 48,6 milliarder kroner, en økning på 10,2 prosent fra samme måned i fjor.

Eksporten var på 80,4 milliarder kroner, en økning på 12,3 prosent sammenlignet med oktober 2011, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Overskuddet i handelsbalansen i oktober endte på 31,8 milliarder kroner og var 15,8 prosent høyere enn tilsvarende måned i fjor. Uten olje og gass ville Norge hatt et handelsunderskudd på drøyt 17 milliarder kroner denne måneden.

Det ble eksportert naturgass for 20,3 milliarder kroner i oktober, mot 17,9 milliarder kroner i samme måned i 2011. Eksportverdien for råolje utgjorde 28,1 milliarder kroner, en økning på 19,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Endringen skyldes at det i oktober i fjor ble eksportert færre fat råolje, samt at prisen per fat var lavere.

Eksportverdien for aluminium sto for det meste av nedgangen for varegruppen metaller, unntatt jern og stål. I oktober ble det eksportert aluminium for 1,9 milliarder, mot 2,2 milliarder kroner samme måned i fjor. Nedgangen skyldes lave priser.

Gruppen maskiner og transportmidler hadde den største økningen sammenlignet med oktober 2011. Importen var 17,9 milliarder, nesten 1,9 milliarder kroner høyere enn i samme måned året før. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.