Rekordjakt på hjort

En stadig voksende hjortestamme gjorde sist vinter stor skade i Rennebu. Effektive tiltak gav rekordår for jegerne.

17.01.06 11:01

Olve Myrmæl er blant de som ble hardt rammet av sulten hjort. I høst ble det felt rekordmange hjort i forsøk på å hindre skadeomfanget, melder Oppdalingen.

Hele 77 hjort av en kvote på 87 ble felt, mens det normale tallet er på rundt 60. Dette skyldes en raskt voksende hjortestamme, som blir forsøkt stoppet ved hjelp av ekstra tildelinger.

– Med dette rekordåret ble det felt mer hjort i 2005 enn elg i 2004. Grunneierlagene, der de har vært plaget, har fått ekstradyr, i tillegg til to uker ekstra jaktsesong, forteller Svein Erik Morseth, daglig leder i Rennebu Storviltvald til avisa.

Ekstratildelingen innebar økt jakt på produksjonsdyr; oppfordringen gikk ut på å skyte hjortekoller. Allerede nå fastslår Morseth at tiltakene vil fortsette kommende høst, bare med små endringer som følge av erfaringene som er blitt gjort.

Svein Erik Morseth deltok mandag på et oppstartsmøte for merking av hjort. Prosjektet kommer som en følge av et regionalt – så vel som nasjonalt – problem med økende hjortestamme.

Erfaringene fra dette prosjektet vil kunne bidra til å finne ut hvor skadehjorten kommer fra, skriver Oppdalingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.