RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordkjør i Asia

Sist oppdatert:
Nissan satt i førersetet under børsrallyet i det asiatiske aksjemarkedet.
Bilprodusenten Nissan fikk sin største opptur på syv år etter å ha levert sitt resultat for tredje kvartal. Nissan er dermed i godt selskap. Flere av tungvekterne har innfridd forventningene.

- Resultatene har ikke vært dårlige i det hele tatt, mange av de store selskapene har hatt solid inntjening, sier forvalter Yoshihisa Okamoto i Mizuho Asset Management til Bloomberg News.

Finanssektoren gjør det også sterkt etter godt nytt fra USA. Den største amerikanske boligutlåneren, Countrywide, leverte i forrige uke dundrende underskudd, men lover å være lønnsom allerede i fjerde kvartal. Det blir tolket godt av markedet.

- Countrywides nyheter oppmuntrer helt opplagt aksjene her i dag, sier Okamoto om utviklingen i Japan.

Samtidig har råvareaksjene fått en ny oppsving. Svak dollar sender prisene i råvaremarkedet oppover. Blant annet har oljeprisen steget til nye rekorder mandag morgen.

Utviklingen for den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International ble løftet hele 2,3 prosent til 171,92 poeng.

Indeksene i Hongkong, India og Sør-Korea steg til nye rekorder mandag. Hang Seng i Hongkong passerte 31.000 poeng for første gang i historien og endte dagen med en oppgang på 3,89 prosent til 31.586,90 poeng.

I Japan steg den brede Topix-indeksen med 2,4 prosent, mens Nikkei 225 ble løftet 1,17 prosent til 16.698,08 poeng. Kospi-indeksen i Sør-Korea ble løftet 1,6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere