RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordkvartal for Belships

Sist oppdatert:
Rederikonsernet Belships fikk som ventet et rekordsterkt resultat i fjerde kvartal som følge av bonanzaen i tørrlastmarkedet. Dette vil også bidra de neste kvartalene
Belships, som stort sett har levd en stille tilværelse på Oslo Børs, har de siste månedene blitt rene tradingaksjen som følge av ratefesten i tørrlastmarkedet.

Det synes også godt på rederiets fjerdekvartalsresultat, som er det beste på årevis for rederiet, som stort sette har vist røde tall fra år til år.

Driftsinntektene økte fra 7,8 millioner dollar i fjerde kvartal 2002 til 19 millioner dollar i siste kvartal i fjor.

Dett ga et driftsresultat på 4,8 millioner dollar, mot et driftsresultat på null året før.

Det er i hovedsak tørrlastoperasjonen i Elkem Chartering, hvor Belships eier 50 prosent, som bidrar til den kraftige forbedringen. I tillegg kommer inntekter fra selskapets interesser i capesize-poolen til belgiske Bocimar.

Selskapet forventer nå også positive resultater fremover og har derfor valgt å inntektsføre den utsatte skattefordelen på 5,5 millioner dollar. Resultat før skatt endte på 4,7 millioner dollar, mot minus 1,2 millioner året før.

Både produkttank og gassinteressene til Belships bidro positivt i kvartalet, med driftsresultater på henholdsvis 133.000 og 740.000 dollar. Det resterende kom fra tørrlastsiden.

Belships trekker seg nå imidlertid ut av gassegmentet, og lar medaksjonærene i Gibson Gas Tankers overta selskapet gratis. Dette er reflektert i regnskapet for fjerde kvartal og reduserer konsernets pantegjeld fra 45,1 millioner dollar til 18,6 millioner dollar, inkludert noen ordinært avdrag.

- Inntjeningen i Elkem Chartering vil preges av det sterke tørrlastmarkedet og vil blant annet inkludere et bidrag fra arbitrasje virksomheten på rundt 0,8 millioner dollar.(Belships andel) for hvert av de nærmeste kvartalene. Vårt capesizesamarbeid med Bocimar vil gi et positivt bidrag de nærmeste kvartalene, skriver selskapet om fremtidsutsiktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere